Jaren geleden, tijdens een plezierreisje naar de Champagnestreek, werden we ‘gebeten‘ door de wijnmicrobe. Wij kregen de smaak te pakken en besloten ons te gaan verdiepen in de wereld van de wijn. We zijn beginnen bijscholen en blijven dit  tot op heden doen.

Toch was hiermee onze honger niet gestild, we wilden meer… iets concreets ondernemen!
Dit resulteerde in ons eerste projectje, onze mobiele wijnbar die we ‘Tavino’ doopte.

Via deze weg kwamen we in contact met biologische wijnmakers.
In het begin stonden we hier erg sceptisch tegenover vanuit de typische vooroordelen: ‘Bio is duur’, ‘bio smaakt vreemd’,… . Toch gaven we het een kans en daar hebben we tot op de dag van vandaag geen seconde spijt van!
Onze ogen waren geopend! Wij werden verrast door het interessant, kwalitatief en lekker aanbod. We leerden dat biologische wijnen helemaal niet moeten onder doen voor de traditionele wijnen, integendeel!
Wij waren overtuigd en maakte de keuze om ons te gaan focussen op biologische wijnen en ecologische producten. Daardoor ontdekte we zoveel nieuwe, hippe en lekkere producten.
Deze lijn willen we vandaag verder doortrekken. We trachten zo veel mogelijk met ecologische producten te werken, zonder aan kwaliteit in te boeten.

Omwille van de leuke en succesvolle momenten die we mochten beleven met onze mobiele bar, vonden we het tijd om een nieuwe stap te zetten…een stap dichter bij onze droom, bij het verhaal waar we nu staan…

…Opening soon…

Tavino is een wijnwinkel in het hartje van Kasterlee gespecialiseerd in ecologische, hippe en kwalitatieve producten. We hebben een ruim aanbod aan biologische kwaliteitswijnen uit diverse landen en streken. Daarnaast bieden we ook nog tal van andere leuke producten aan zoals geschenken, sterke dranken, non alcoholische dranken,… Een winkel voor iedereen die eens iets ‘anders of verrassender’  wil dan de traditionele producten.
 
Daarnaast is Tavino ook een bar … niet zomaar een bar, maar net dat tikkeltje unieker!  
We streven er naar, onze klanten te laten kennis maken met vernieuwende producten. Daarom gaan we steeds op zoek naar interessante, kwalitatieve en lekkere producten met een mooi en ecologisch verhaal.
In eerste instantie doen we dit met onze specialiteit, een ruim aanbod aan biologisch kwaliteitswijnen die je per glas kan proeven.
Daarnaast bieden we ook interessante bieren, homemade cocktails, mocktails, frisdranken en ambachtelijke hapjes aan… een gevarieerd en ruim aanbod.
 
We kunnen het ontstaan van onze bar een uit de hand gelopen hobby noemen.
Met Tavino willen we een gezellige, intieme & toegankelijke sfeer creëren waar iedereen welkom is en op een ‘bewuste’ manier kan genieten. Een kleine bar met karakter!

Hopelijk tot snel!

Tom & Allégra

* Omwille van Corona ondervinden we heel wat hinder bij de verbouwingswerken. Dit en uiteraard de coronamaatregelen zorgen er voor dat we nog geen openingsdatum hebben. Achter de schermen blijven we keihard door werken, wij hebben er alvast zin in!

* Volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.